Testimonials

T. Schut:
Suzanne neemt je tijdens haar sessies mee in haar wereld en inspireert je door met speelse opdrachten de wereld in een ander creatief daglicht te zien.

H. Hingstman:
In de zomer van 2014 stond ik in een Jumbo ergens in Groningen in de rij voor de kassa te wachten en al wachtende bekeek ik de advertenties op het prikbord bij de kassa met daarop veel “ontwikkel jezelf” advertenties. Al wachtende vond ik ze allemaal “bladibla” hetzelfde verhaal, echter eentje viel op over creativiteit en dat was die van Suzanne. Emailadres eraf gescheurd, gemaild en afspraak gemaakt, een schot in de roos. Ruim vier maanden ging ik trouw iedere week naar onze gezamenlijke sessies in Suzanne ’s mini huisje vlakbij het plantsoen. Elk aan een kant van de tafel, pratend over van alles en nog wat. Echter soms ook en deze momenten zijn me nog veel meer bijgebleven, “samen stil zijn”. De stilte de stilte laten, de leegte de leegte laten en gewoon “zijn”. Dit zijn voor mij de krachtigste momenten geweest van onze sessies samen. Waar ik vooral naar op zoek was om op een creatieve manier expressie te geven aan mijn gevoel of “dat wat van binnen zit”. We zijn begonnen met schilderen. Ik schilderde en Suzanne assisteerde mij door op commando de juiste kleuren verf uit de fles te spuiten en de kwasten schoon te maken en tegelijk ook puur met haar aanwezigheid me te begeleiden in deze sessies. Een ander moment wat mij erg is bijgebleven is de middag dat ik concludeerde dat ik klaar was met het schilderen maar niet wist hoe verder. Suzanne wist het ook niet. En daar zitten we weer in de stilte, samen. In deze stilte heb ik mijn creativiteit teruggevonden met mijn legendarische opmerking “heb je ook kippengaas”. Dat had ze niet, maar wel ander spul wat werd samengevat als “meuk”. Vanaf toen heb ik samen met haar puur vanuit intuïtief en gevoel gecreëerd “met wat is”. Hout, ijzer, tuinslang, telefoondraad, karton, elke week lag er een bergje meuk klaar waarmee ik aan de slag ging.
De vier maanden met Suzanne was de omslag van “ik ben niet creatief” naar “ik ben super creatief” en daarnaast ook mijn eigen vorm en mijn eigen manier van creativiteit ontdekken en ontwikkelen. Het was de ontdekking van mijn eigen innerlijke kunstenaar. Het was een opstap, een ontdekkingsreis waar ik na deze vier maanden op eigen kracht mee ben verder gegaan.

Super bedankt Suzanne.

E. Smit:
Suzanne heeft me geholpen met het visualiseren van mijn dromen en doelen. Ze stelde de vragen: Wat wil je en wat heb je daarvoor nodig? Hierdoor weet ik beter wat ik wil en welke stappen ik kan nemen om dat te bereiken. De creatieve oefeningen helpen goed om deze twee zaken op een rij te zetten en om iets vaags als een droom in een concreet perspectief te plaatsen. We hebben met plezier en verwondering gewerkt om de creativiteit weer te laten stromen en vastgeroeste patronen los te laten. Al met al zeer verhelderend.

M:
Creatieve inspiratie bij Suzanne is niet alleen creatief bezig zijn maar ook creatiever leren denken over jezelf en het leven. Suzanne biedt een mooie combinatie aan van diepgang en humor, praktisch bezig zijn en reflecteren op jezelf, empathie en ook recht voor zijn raap zijn. Wat mij vooral ook aansprak was hoe zij kijkt naar jou als persoon en daar passende opdrachten bij bedenkt en wars is van conventionele ‘hokjes’ methodes.  Het heeft mij zeker geholpen om uit bepaalde gedachten -en gedragspatronen te komen. Het is mooi om te zien dat creativiteit verder gaat dan iets tekenen of schilderen, maar eigenlijk toepasbaar is op alles in het leven. Zodra je dat gaat in zien geeft dat vrijheid in hoe je met jezelf en het leven om gaat. Bedankt Suzanne voor al je inspiratie!