DeVijfMinutenFreubelClub

Deze club is voor iedereen die creatieve projecten in zijn hart voelt, maar ze niet uit zijn handen krijgt. Blijven jouw blikken beestjes, tekeningen, armbandjes, kleiwerken, dromenvangers, handletteringposters, aquarellen, vliegers of wat dan ook, zwijgzaam zweven in het land van Ooit?  Trekken ze regelmatig aan de bel, maar is het lastig om te beginnen, of juist om iets af te maken? Doe mee!

Twee maanden lang ontmoeten we elkaar de eerste week van de maand elke avond om 20:30 online. De eerste keer delen we waar we de komende tijd mee bezig gaan en daarna zet ik de wekker. Dan beginnen we met z’n allen aan ons eigen creatieve project. Als na vijf minuten het alarm gaat, is de sessie voorbij. Je kunt dan zelf verder gaan, of stoppen en de volgende avond gezamenlijk verder werken. Aan het begin van de derde maand komen we voor de laatste keer samen en delen we de resultaten van onze creatieve uitspattingen met elkaar.

Praktisch
We beginnen op maandag 29 april, om 20:30 uur. De eerste keer duurt het allemaal ietsje langer. Ik probeer dan maximaal 12 minuten samen online te zijn. De erop volgende dagen maximaal 8 minuten.

Week 1: maandag 29 april, 30 april, 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei en 5 mei om 20:30
Week 2: maandag 3 juni, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 8 juni, 9 juni om 20:30
De afsluiting: maandag 1 juli om 20:30 Deze samenkomst duurt 30 minuten, we delen onze creaties met elkaar. Wil je meedoen, mail dan naar sjbodde@outlook.com. Ik stuur je dan een betalingslinkje voor 27 Euro en tegen de tijd dat we van start gaan krijg je een mailtje met een zoomlink.

Sending out into the Universe – Suzanne Bodde

Ik ben de DeVijfMinutenFreubelClub gestart om de creatieve energie in mij en in anderen meer te laten stromen. Vaak is een armbandje knopen, of een tekening maken geen prioriteit in het dagelijks leven, toch kan juist zoiets je leven meer kleur geven. Het is gewoon leuk om iets te maken.

Onze online ontmoetingen zijn de ‘ongedwongen’ stok achter de deur om jouw inspiratie uit je handen te laten komen en af te maken waar je aan begonnen bent. We gaan geen werkbespreking houden, hoe iets ‘beter’ zou kunnen of moeten. Dat is toch allemaal persoonlijk. Your best effort today is good enough. Het doel is puur om de creativiteit te laten stromen. We gaan licht en gemakkelijk creëren door samen aan de slag te gaan. En het leuke is, als het gaat om lekker bezig zijn, komt er eigenlijk altijd wel iets leuks uit. En anders maar niet, je bent dan in elk geval lekker bezig geweest en weet misschien beter hoe je het de volgende keer gaat aanpakken.

Omdat we elke keer maar vijf minuten samen aan de slag gaan, wordt de drempel lager. Die paar minuutjes kan je nog wel opbrengen aan het einde van de dag. En doordat we dit zeven dagen achter elkaar doen, wordt er toch iets aangezwengeld en kan er een vriendelijk stroompje op gang komen, die misschien wel reikt tot de bijeenkomsten van de tweede maand. De derde maand delen we onze creaties met elkaar.