Tekst Kunst

Installaties en sculpturen
Ik maak meestal installaties en sculpturen speciaal voor een bepaalde plek. Mijn werkproces begint altijd met het verzamelen van informatie. Dit doe ik door op het gevoel spullen en materialen in de directe omgeving van de locatie te verzamelen. Mijn werk heeft altijd als functie iets in mezelf naar buiten te brengen. Dit kan een gevoel zijn, een gedachte, of een hele filosofie die ontstaan is uit de interactie tussen mezelf en de locatie.

De schatzoeker in mij ziet schoonheid in dingen die afgeragd of doodgewoon lijken te zijn. Ik vind het dan ook erg prettig om altijd weer een goede reden te hebben om van alles mee te slepen naar mijn werkplek. Daar onderzoek ik de mogelijkheden van mijn vondsten op een bijna kinderlijke wijze. Ik zet ze op de kop, of op hun zij, stapel. demonteer, verbind en verzin nieuwe verhalen bij de objecten. Naast vorm en beweging speelt de huid van de materialen ook een belangrijke rol in mijn werk. Zo plaats ik een ruwe structuur naast een gladde, zodat de individuele eigenschappen elkaar versterken en er tegelijkertijd een gelaagdheid ontstaat.

Het assembleren van het werk gebeurt voornamelijk intuïtief. Ik structureer de nieuwe vormen op een dynamische en ritmische manier. Hierdoor ontstaat er een geheel nieuwe identiteit die zowel verhalend, als de gestolde expressie van emotie kan zijn.

Tekeningen
In mijn tekeningen ben ik constant op zoek naar de perfecte lijn, deze is zowel speels, klungelig als daadkrachtig. Ik streef naar een frisse afwisseling van fragiel, vet en dynamisch. Daarnaast speel ik met emotionele lading, hoe krijg ik bepaalde emoties in het werk? Het resultaat moet er gemakkelijk en vanzelfsprekend uitzien.

Praktisch
Bent u geïnteresseerd in een sculptuur of een tekening, voor een expositie, een aankoop, een project, theatervoorstelling, een saaie ruimte of een festival, neemt u dan contact op. Ik werk zowel in opdracht als autonoom en prijzen zijn in overleg.